360-video done right: Where’s Waldo by Corridor Digital

Where's Waldo 360360 graden video is hip en happening, dus steeds meer mensen en bedrijven proberen het uit. Philip Bloom experimenteert al een tijd met een Ricoh Theta camera en maakt daarmee zowel leuke video’s (ineens zit je bij hem op schoot in een helikopter die over de Grand Canyon vliegt) en animaties met de RollworldApp. Maar los van dat het grappig en nieuw is, heb ik nog weinig echt goede toepassingen van het medium gezien. Tot vandaag.

De heren van Corridor Digital zijn al jarenlang zeer populair op YouTube en blinken uit in het uitproberen van nieuwe dingen. Allereerst zijn ze ware kunstenaars met het programma After Effects, maar ze gebruiken ook allerlei andere technieken om hun video’s een andere dimensie te geven. Zo wisten ze een drone op vele verschillende manieren in te zetten (voor een Age of Empires look a like, een topdown videogame of een stopmotion video waarbij de grond het canvas is), maakten ze met een gimbal een GTA-achtige video en gebruikten ze de nieuwe GoPro Session camera op een heel bijzondere manier. Het mag duidelijk zijn dat Corridor Digital op mijn lijstje YouTube-helden staat.

En nu hebben ze een briljante 360-graden video gemaakt. Op hun vlogkanaal was al te zien dat ze er mee bezig waren en de grootste moeite hadden om alles netjes gemonteerd te krijgen, maar gisteren was de video live: Where’s Waldo 360. Het verhaal is eigenlijk simpel. Neem het concept van Waar is Wallie en stop dat in een 360-graden video. Maar de uitvoering maakt dat het 360-graden concept een fantastische bijdrage levert aan het verhaal. Waldo/Wallie heeft zich verstopt in het publiek en wordt gezocht door een aantal FBI-agenten. Als je de video via VR of op je telefoon bekijkt kun je overal om je heen rondkijken om Waldo te zoeken terwijl je de agenten met elkaar hoort overleggen. Overal in het beeld is ook iets te zien. Zo zijn er een paar gekke karakters in het beeld verstopt en denk je Waldo gevonden te hebben totdat blijkt dat het een look-a-like is. Als Waldo ten tonele verschijnt moet hij wegrennen voor de agenten en moet je echt met je telefoon meebewegen om het verhaal te kunnen blijven volgen. Supergoed gedaan!

Kortom, het kan heel simpel zijn om een goede 360-graden video te maken, zolang het medium het verhaal maar versterkt. Dat is iets waar veel producenten nog mee lijken te worstelen. Ik ben benieuwd wat de toekomst nog meer voor leuks gaat brengen.